Toegankelijkheid

Binnenkort

 

Agenda

Yin yoga is een rustige en langzame yogastijl waarin houdingen voor een langere periode worden aangehouden. Je richt je aandacht op het ontspannen van de spieren en op het versterken en versoepelen van de stuggere weefsels, zoals pezen, bindweefsel en gewrichten. 

Het verbetert de mobiliteit van het lichaam (soepeler) en zorgt dat de gewrichten beter in conditie komen (krachtiger). Yin yoga creëert letterlijk ruimte in het lichaam en helpt je lichaam te herstellen en gezonder te worden.

Yin yoga richt zich ook op het energielichaam; het creëert evenwicht en harmonie in de meridianen (energiekanalen) en daardoor balans in de geest.

Onze moderne actieve levensstijl is vooral yang. Yin helpt balans, rust en stilte te vinden in je drukke bestaan. Doordat houdingen voor langere tijd aangehouden worden, kan yin yoga een zeer meditatieve beoefening zijn, die je kan leren om op een aandachtige manier (mindful) te reageren op levenssituaties. 

Ook kan yin yoga een aanvulling zijn op een yang sport, zoals hardlopen, zwemmen, fietsen, voetbal en fitness. De conditie van de stuggere weefsels is ook dan mede bepalend voor de prestatie en blessuregevoeligheid van het lichaam.

Yin yoga kan zorgen voor:

  • Het reduceren van stress en spanning
  • Het stimuleren en versterken van pezen, bindweefsel en gewrichten
  • Het voorkomen van blessures aan gewrichten en het verlichten van klachten in nek, (onder)rug, benen en heupen
  • Het soepeler en krachtiger worden van het lichaam
  • Het verbeteren van het functioneren van de organen
  • Het stimuleren van het energielichaam, waardoor de stroom van levensenergie wordt bevorderd en mogelijke energetische blokkades worden opgeheven
  • Het vergroten van bewustzijn en zelfkennis door mindfulness

De yin yoga restore balance les is gericht op het mild rekken van het bindweefsel in het lichaam. Zo kan de chi of levensenergie die vrijkomt tijdens de yin-houdingen door het lichaam stromen. Om vervolgens deze chi weer te gaan gebruiken om een diepe ontspanning te ervaren in de Restorative yogahoudingen.
Er wordt gebruik gemaakt van yin yoga-houdingen die langere tijd worden vastgehouden om een diepe stretch en ontspanning te geven. De diepe ontspanning stimuleert het zelfherstellend vermogen in het lichaam. In de les wordt gebruikt gemaakt van bolsters, blokken, kussens en dekens. Je mag gerust één of twee proeflessen volgen. 
 

Wil je yin yoga bij ons gaan volgen? Meld je dan aan via het contactformulier, wat je hier vindt. We hebben op dit moment weer plaatsen beschikbaar. 

Je kunt yin yoga bij ons op maandagochtend volgen en op donderdagavond yin yoga restore balance.