donderdag, 08 juni 2023
A+ R A-

Zwangerschapsyoga

Wil jij goed voorbereid, vol vertrouwen uitkijken naar de bevalling? Volg dan de cursus Zwangerschapsyoga bij Yogastudio Westland. Onlangs (maandag 22 mei) is een nieuwe cursus gestart. Er is nog plaats als je de cursus alsnog wilt volgen. De eerstvolgende cursus start maandag 28 augustus. De eerste cursus daarna begint 30 oktober.

De cursus biedt je een fijn rustmoment in de week. Zodat je bewust aandacht kunt besteden aan je zwangerschap. En je je kunt voorbereiden op de geboorte van je (jullie) kindje, en op de periode na de bevalling. Ook is het een leuke gelegenheid om andere aanstaande moeders te ontmoeten.

Dankzij de waardevolle kennis die je tijdens de lessen opdoet, ga je het bevallingsproces begrijpen. Hierdoor zal het vertrouwen op je lichaam, je eigen kunnen en op het natuurlijke proces vergroten. Je gaat werken aan ontspanning, aan een gezond lichaam en een positieve mindset. Daarnaast word je eventuele angst 'de baas'.
Je leert bewust te worden van het belang van ontspanning, onder andere door ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Hierdoor zal je (nog) meer kunnen genieten van de zwangerschapsperiode. Als jij je fijn voelt, en goed voor jezelf zorgt, zorg je ook goed voor je kindje. 

Ook tijdens de bevalling speelt ontspanning een grote rol. Hierdoor zal het bevallingsproces vlotter verlopen. Ook leert je partner (tijdens een dubbele les) hoe hij er voor jou kan zijn, zodat jij je door hem gesteund zal voelen. Hiernaast ontvang je veel waardevolle tools, tips en tricks.

Bij Yogastudio Westland hebben de afgelopen reeks van jaren al honderden vrouwen uit het Westland zich dankzij een cursus zwangerschapsyoga voorbereid op de geboorte van hun kindje(s). We krijgen veel positieve reacties van de dames achteraf op de inhoud van de cursus en op de professionele begeleiding van onze docente Marian Groenewegen. 

Je kunt ook zonder yoga-ervaring aan de zwangerschapsyogacursus deelnemen. Het is verstandig je vroegtijdig aan te melden, zodat je verzekerd bent van een plek. Je kunt aan de cursus starten vanaf het moment dat je ongeveer 21 a 26 weken zwanger bent.
 

De cursus bestaat uit 10 lessen en is vooral praktisch gericht.

De lessen bestaan onder meer uit:

  • ontspannings-,
  • losmaak- en
  • bewustwordings- en
  • ademhalingsoefeningen
  • massagetechnieken

Daarnaast wordt alles wat met de (verschillende fases van de) bevalling te maken heeft doorgenomen.

Zoals:

  • het herkennen en opvangen van weeën
  • de ontsluiting
  • het persen
  • bevallingshoudingen
  • enzovoort

Er worden per cursus twee partnerlessen (gedurende één dagdeel) gegeven. Op die manier kan ook de partner zich voorbereiden op zijn ondersteunende rol voor en tijdens de bevalling.

Na de bevallingen is er een feestelijke reünie, uiteraard ook met de pas geboren baby’s.

 
Nieuwe cursussen
De eerstvolgende cursus start maandag 6 maart. De eerste cursus daarna begint op 25 mei 2023.
De kosten bedragen € 165,-. Je kunt bij je ziektekostenverzekeraar nagaan of je recht hebt op vergoeding, geheel of gedeeltelijk. Aan het eind van de cursus ontvang je een map met lesmateriaal.

Wil je je inschrijven? Dat kan door dit inschrijfformulier in te vullen. 

Voor eventuele vragen kun je bellen of het contactformuliertje invullen.

.           

Doula 

Een doula biedt, naast de zorg van de verloskundige of gynaecoloog, op liefdevolle, niet medische wijze ondersteuning aan aanstaande ouders. Dat gebeurt tijdens de zwangerschap, de geboorte en de periode kort hierna.

Kijk voor meer informatie op de website van La Vida Geboortebegeleiding Westland: www.geboortebegeleiding-westland.nl. Of neem contact op met Marian Groenewegen, tel. 06 52 286 783, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt bij haar ook terecht voor 1 op 1-coaching, gericht op persoonlijke thema’s, opstellen geboorteplan en zwangerschapsmassage.

     0993EF60 D2D6 4F8B 8942 096D6986FA36

Laat reactieformulier zien
Britt van den Berg
Zwangerschapsyoga
Tijdens mijn eerste zwangerschap werd ik in mijn verlof getipt om een zwangerschapsma ssage bij Marian te boeken. Dit was een hele fijne ervaring (zeker een aanrader!) Destijds vertelde Marian dat zij ook zwangerschapsyo ga gaf en ik wist gelijk dat als ik ooit nog een tweede kindje mocht verwachten dat ik dan die cursus zou gaan doen.

Inmiddels heb ik weer verlof maar dan van ons tweede kindje en afgelopen zomer heb ik met veel plezier en ontspanning de cursus zwangerschapsyo ga bij Marian gevolgd.

Marian, ontzettend bedankt voor het wekelijkse rustmomentje in mijn toen nogal hectische werkweken. Ik heb veel aan de cursus gehad, natuurlijk door alle informatie maar ook door het feit dat je een erg positief en prettig persoon bent.

Tot dinsdag want dan kom ik weer heerlijk langs voor een ontspannende massage!

Groetjes Britt

Margot
Zwangerschapsyoga & zwangerschapsmassage
Ik kan iedereen de cursus zwangerschapsyo ga van harte aanbevelen. Door de combinatie van een goede voorbereiding op de bevalling samen met (ontspannende) oefeningen, gun je jezelf echt een fijne tijd in aanloop naar de komst van je kleintje. Marian is zeer kundig, weet in te spelen op persoonlijke omstandigheden en behoeftes en weet iedereen op haar gemak te stellen. Het is een hele relaxte maar ook echt nuchtere benadering die maakt dat je alles kunt vragen en wekelijks echt even een moment voor jezelf kunt nemen. Na de cursus heb ik ook een zwangerschapsma ssage bij Marian gehad, dit is ook echt een hele fijne manier om in de laatste weken te ontspannen.
Mehnaz
Hele fijne cursus!
Marian en Lucia, ontzettend veel dank voor hoe jullie in deze gekke Corona tijd wat moois hebben weten te maken van de zwangerschapsyo ga!
Gelukkig hebben we met de groep een sessie kunnen meemaken in de fijne studio. Maar jullie hebben de videosessies weten om te buigen naar een puur stukje ontspanning, verbreden van kennis en empowerment in eigen huis! Dank daarvoor!

Voor anderen zou ik deze cursus zeker aanraden! Zelfs “op afstand”!

Anne
Zwangerschapsyoga & zwangerschapsmassage
Marian,
Heel erg bedankt voor de fijne lessen! De positieve mindset, ademhalingstech nieken & bewegingstips hebben mij erg geholpen met de bevalling. De weeën heb ik hierdoor goed kunnen opvangen en voordat ik het wist was ik aan het bevallen. De bevalling heb ik hierdoor ook als positief ervaren. Dankjewel!

De zwangerschapsma ssage was echt even genieten en zo omgevlogen. Deze kan ik iedereen aanraden!

Fleur
Zwangerschaps yoga
Lieve Marian,

Via deze weg wil ik je bedanken voor al de fijne tips die ik heb opgedaan tijdens de zwangerschapsyo ga.
Jouw woorden 'Adem naar je buik - geef je kindje ruimte - ontspan tussen de weeën door - elke wee brengt je dichter bij je kindje ' enz. Heeft me zó goed geholpen. Ik heb daardoor de bevalling echt als super positief ervaren. Alleen dat laatste stukje was echt intens. Maar zo de moeite waard !

Bedankt!

Elise
Zwangerschapsyoga
Marian, bedankt voor je leuke lessen zwangerschapsyo ga, ik heb er erg veel aan gehad tijdens de bevalling!
Susan
Zwangerschapsyoga
"Zwangerschapsyo ga heeft mij het vertrouwen en de rust gegeven dat ik de bevalling aan kan. Kracht in mijzelf en het uitkijken naar het kindje dat komt staat nu centraal. Met de ademhalingsoefe ningen en verschillende houdingen ga ik vol rust en vertrouwen de bevalling in."

"Zwangerschapsma ssage is echt een momentje voor mij zelf en mijn kleintje geweest. Hoe Marian alle tijd voor mij nam met luisteren, mijn vragen en de rust tijdens de massage voelde heel speciaal. Echt een aanrader voor elke zwangere vrouw!"

Bedankt voor alles! Het was heel fijn, bijzonder en zeker behulpzaam. Wie weet tot in de toekomst.

Nelly
Zwangerschapsyoga
Ik heb dit als iets heel waardevols ervaren.
Je leert echt naar de bevalling toe te leven samen met andere vrouwen die moeder worden.
Yoga klinkt misschien voor sommige zweverig maar dat is het dus echt niet!
Het is een moment samen met je kindje elke week en ter voorbereiding van de bevalling om je een zeker gevoel te geven.
Ook de partnerles was een fijn onderdeel. Zo wisten de mannen ook hoe ze ons konden ondersteunen. 
Marian die de les geeft heeft veel ervaring en kan over al op inspringen.
Ik had dit niet willen missen. 
Bij een tweede zou ik zeker terug komen.

Larissa
Zwangerschapsyoga
De zwangerschaps yoga van Marian is een waar cadeau aan jezelf en je kindje; 1 avondje in de week, niks moet, maar lekker ontspannen, genieten en contact maken. Een momentje voor zijn twee. Het belangrijkste wat de lessen mij geleerd hebben is open te staan voor wat komen gaat, de kracht te kennen van je lichaam en bovenal; te luisteren naar je hart! 

Ciska
Zwangerschapsyoga
Heb wel veel aan de yoga gehad. En mijn man ook :-)   Vooral het positief denken, het diep ademen en wegpuffen, het onspannen tijdens de pauzes en het voor jezelf opkomen.
Heel erg bedankt voor alle tips en trucs tijdens de cursus en we kijken uit naar de terugkom dag.

Binnenkort

Yogastudio Westland

Hyacinthstraat 24a
2691LH ‘s-Gravenzande
www.yogawestland.com
Telefoon: 06 2685 2848
E-mail: yogawestland@gmail.com

KvK-nummer: 27355796

Yogastudio Westland

Ga snel naar info over:

Yogastudio Westland

Lesgeld

Het lesgeld voor het volgen van yoga, zwangerschapsyoga en sacrale dans vind je door hier te klikken.

Yogastudio Westland

Hier vind je onze:

Website ontworpen en gebouwd door Willem Karreman, © 2023